Інструкція щодо застосування
Інформація для споживача
Дієтична добавка.
Не є лікарським засобом. Без ГМО
СКЛАД.
1 капсула містить:
основні речовини:
риб’ячий жир (18/12 EPA/DHA) – 1000 мг (містить не менше 300 мг омега-3 поліненасичених жирних кислот, до складу яких входять етилові ефіри:
- ейкозапентаєнової кислоти (EPA) – не менше 18 %;
- докозагексаєнової кислоти (DHA) – не менше 12 %);
- олія паростків пшениці – 100 мг.
допоміжні речовини: желатин, гліцерин (наповнювач), вода очищена.
Функціональні властивості складових компонентів.
функціональні властивості Рейтоілу зумовлені комбінацією основних речовин — поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) родини омега-3: ейкозапентаєнової (EPA) і докозагексаєнової (DHA), які входять до складу риб’ячого жиру та вітаміну Е природного походження (олія паростків пшениці), що діють синергічно в нормалізації обмінних процесів, включаючи холестериновий обмін.
Омега-3 ПНЖК належать до незамінних жирних кислот, які не виробляються людським організмом, — тобто необхідно включати в раціон продукти, багаті цими речовинами.
Ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA) виявляють такі біологічні ефекти:
- нормалізують ліпідний склад крові, знижують рівень шкідливого ХС, що важливо для профілактики пошкодження судинної стінки — головної причини розвитку інфарктів і інсультів. При регулярному вживанні риб’ячого жиру, що містить омега-3 ПНЖК, знижується рівень ТГ, ХС ЛПНЩ і ЛПДНЩ;
- перешкоджають злипанню тромбоцитів, сприяють розрідженню крові і запобігають утворенню тромбу — другої причини виникнення інсультів та інфарктів. Як результат, підвищується еластичність мембран клітин крові, знижується активація тромбоцитів і пригнічується хемотаксис. Це призводить до зниження в’язкості крові і ризику тромбоутворення, судинорозширювальний ефект переважає над судинозвужувальним. Зазначені властивості поліпшують мікроциркуляцію, особливо в судинах, уражених атеросклерозом;
- основа для синтезу речовин, які пригнічують запальні процеси, — простагландинів. Цим пояснюється зниження активності неспецифічної запальної реакції при прийомі достатньої кількості незамінних омега-3 ПНЖК;
- покращують функції нервової системи, сприяють концентрації уваги, покращують пам’ять, зір, запобігають розвитку нервових і психічних розладів;
- необхідні в комплексному догляді за станом шкіри, нігтів і волосся, сприяють якісному оновленню клітин шкіри, зволоженню шкіри «зсередини», зменшують сухість, лущення і почервоніння;
- містяться у сітківці і сприятливо впливають на зір;
- позитивно впливають на жировий обмін;
- сповільнюють вироблення стресових гормонів, сприяють підвищенню рівня нейромедіаторів — серотоніну, дофаміну, ацетилхоліну, та активізації передачі нервових імпульсів, тому доцільно використовувати їх у профілактиці післяпологових депресій;
- споживання омега-3 ПНЖК у період вагітності знижує ризик пізнього токсикозу вагітності, тромбофілії вагітних, передчасних пологів, гіпотрофії плода;
- необхідні для правильного формування та розвитку усіх систем плода, особливо нервової та імунної.
Олія паростків пшениці є джерелом вітаміну Е, який зумовлює антиоксидантні властивості Рейтоілу, бере участь у тканинному диханні та інших важливих процесах тканинного метаболізму; захищає клітини і тканини від пошкоджувальної дії надмірної кількості вільних радикалів і продуктів перекисного окиснення ліпідів.
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ
Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело омега-3 поліненасичених жирних кислот – ейкозапентаєнової кислоти (ЕРА) і докозагексаєнової кислоти (DHA) та натурального вітаміну Е з метою загального зміцнення організму та профілактики: порушень ліпідного обміну (гіпертригліцеридемій, дисліпідемії), пов’язаних з надмірною масою тіла, цукровим діабетом, артеріальною гіпертензією та атеросклерозом; захворювань серцево-судинної системи (атеросклероз, тромбоз) та кістково-суглобового апарату; виразкової хвороби шлунку та 12-палої кишки; уражень шкіри та слизових оболонок. Комплекс біологічно активних речовин, що входить до складу РЕЙТОІЛу сприяє прискоренню загоювання ран і зрощування кісткових переломів, зниженню в’язкості крові та зменшенню ризику тромбоутворення; позитивно впливає на розумову діяльність: покращує здібність до навчання, життєвий тонус та працездатність; сприяє підвищенню концентрації уваги у дітей та покращенню пам’яті; допомагає підтримці здоров’я матері та плоду (запобігає передчасним пологам, малій масі тіла при народженні); має загальнозміцнюючі, гіполіпідемічні та антиоксидантні властивості.
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ ТА РЕКОМЕНДОВАНА ДОБОВА ДОЗА
Вживати дорослим і дітям віком від 3 років та старше – по 1 капсулі 2–3 рази на добу під час або після прийому їжі. Не розжовувати, запивати питною водою (150–200 мл).
Курс споживання – не менше 3 місяців. При необхідності курс можна повторити.
Перед вживанням рекомендується консультація лікаря.
Застереження щодо застосування.
Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Протипоказання.
індивідуальна чутливість до компонентів.
ФОРМА ВИПУСКУ.
М’які желатинові капсули № 20, №30 у блістерах, у картонній коробці.
ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ.
3 роки.
УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ.
Зберігати при температурі не вище 30 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.
КАТЕГОРІЯ ВІДПУСКУ.
Без рецепту.